Waardeloze investeringen

Ben je van plan om in de nabije toekomst je huis te verkopen?
Hou het hoofd dan vooral koel!

Sommige opwaarderingen zijn de moeite echt niet waard en geven zelden een echte meerwaarde aan je pand. 
Of ze hebben net het averechts effect.
Want wat jij cool en hip vindt, is daarom niet wat de kandidaat-koper geweldig vindt.
Vergeet niet dat de aankoop van vastgoed een emotioneel gebeuren is en dat de vrouw des huizes meestal op de 1ste rij zit!

Denk daarom aan onze tips.

1. Wijnkelders en thuisfitness

Een wijnkelder geeft een gevoel van luxe en vertelt de kandidaat-koper dat je overal in de wereld topwijnen hebt verzameld. Zeker weten dat je ook een fles ontkurkt tijdens het bezoek! Maar de ruimte die je verliest aan een wijnkelder is niet min. En de installatiekost ook niet laag. Idem geldt voor de fitnessruimte in je huis. Wees realistisch en ga ervan uit dat kandidaat-kopers hier niet een meerprijs voor willen betalen. Niet iedereen is met zijn lichaam bezig en het wijndebat is voor sommigen slechts enkel opschepperij. Wees je daarvan bewust.

2. Dure keukens en badkamers

Je laten gaan aan luxe wanneer je een nieuwe keuken of badkamer installeert is natuurlijk geweldig. Maar verwacht vooral niet dat je dat geld er terug uithaalt wanneer je verkoopt. Waar  jij zweert bij hoogglans kan de kandidaat-koper met 3 jonge kinderen dit net als een euvel zien! Waar jij zwart geweldig vindt, zag mevrouw-de-koper misschien wit al volledig voor zich? Pas dus op met geprononceerde voorkeuren en stijlen. Het zou wel eens een afknapper kunnen zijn.

Is je keuken of badkamer versleten? 
Geef ze hooguit een nieuw likje verf in neutrale kleuren of een paar nieuwe handvaten en rekjes. Meer ook niet. 
Creeer vooral licht en ruimte!

Vastgoed- en interieurstyling zullen zeker een meerwaarde bieden!
Bekijk hier wat het inhoudt.

Wil je een renovatie van jouw keuken of badkamer?
Dan kunnen wij jou helpen.
Bekijk hier onze visie.

Renovatie van keuken door GEEPROJECT

3. Zwembaden


Een zwembad oogt geweldig in een mooie tuin. Wat de kandidaat-koper vooral na 20 seconden van extase beseft is dat het een heleboel onderhoudskosten met zich meebrengt. En ook dat het maar een paar dagen per jaar zwembadweer is. Wees voorbereid op vragen betreffende het kostenplaatje.

4. Een kamer verwijderen

 

Elke renovatie die het beschikbare aantal kamers inperkt, is een slechte renovatie. Wees je bewust van het minimale aantal kamers dat een doorsnee gezin nodig heeft. Denk na voordat je muren verwijdert om de ene kamer te verwijderen in het voordeel van de andere.. En dat geldt ook voor parkeerplaats, wanneer je in een buurt woont waar er maar beperkte parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Maak de tuin niet groter maar behoud de parkeerplaats.

Hulp nodig bij renovatieplannen?
Wij geven jou graag advies of werken de renovatie volledig uit.
Ontdek hier onze aanpak.


5. Je woning over-personaliseren


Op immo-sites zie je het overal: interieurs die het hele hebben en houden van de verkoper in beeld brengen. Mevrouw is fan van de 70's en oranje, meneer is lid van de motoclub en de dochter heeft alle posters van K3 aan de muur in de slaapkamer.

Maar misschien is de kandidaat-koper wel fan van de 60's en heeft het zoontje niks met Hanne, Marthe en Klaasje.
Afknapper van formaat.

Tip: haal alles wat verwijst naar je verleden, heden en toekomst weg. 
Toon een blanco canvas.
Een canvas waar het nieuwe gezin kan op schilderen.

Vastgoedstyling werkt wel degelijk!
Hoe? Bekijk het hier.

6. Eigenzinnig interieur


En laat die rommelkamers ook maar achterwege. De potentiële koper wil iedere ruimte een functie kunnen toekennen. Ga ook niet voor muurbedden of een badkuip in de slaapkamer. Het enige wat de mensen zien is een nat tapijt, een stofverzamelaar en een potentieel object om over te struikelen in het donker.

7. Ingebouwde kasten en boekenrekken


Bijkomende opslagruimte staat hoog op het verlanglijstje van kopers, maar ingebouwde tv-kasten en boekenrekken niet. Mensen hebben hun eigen meubels, of verkiezen iets wat meer hun smaak is. Ze willen geen constante herinnering aan jou en jouw interieur in hun nieuwe woonst. Ze verkleinen trouwens ook de kamer doordat de muren meer naar binnen worden geplaatst.

8. De voorgevel en -tuin


Een kandidaat-koper heeft binnen de 90 seconden beslist of hij jouw pand interessant vindt. Je kan dus maar beter zorgen dat de 1ste impressies indruk maken. Als hij de straat inrijdt wil hij een aantrekkelijke gevel en voortuin zien. Daarom overweeg je beter de extra kost van een likje verf op de gevel of een ritje naar het tuincentrum. Een lekkende dakgoot doet jou beslist de das om. Hou het nummer van de loodgieter dus dichtbij.

9. Niet-goedgekeurde en vergunde renovaties


Doe je toch een renovatie aan het kader of de fundamenten van je huis? Vergeet dan zeker de vergunning niet. De vergunning achteraf bekomen (wanneer je gaat verkopen) kost je namelijk veel meer dan als je het meteen in orde brengt. Om nog maar te zwijgen over de tijd die er dan moet overgaan, kostbare tijd die de koper misschien niet heeft.

Denk dus goed na voordat je een investering doet. 
Niet iedereen zal onder de indruk zijn of er een meerprijs voor willen betalen.

Hulp nodig?
GEEPROJECT helpt jou graag verder.
Geef ons een seintje.

Categorie: Aan- en verkoop van panden